Foto: Stad Mechelen

Mechelen hangt grote portretten van inwoners in de stad op: "De mensen en hun verhalen maken de stad tot wat ze is"

Het komende half jaar kan je in Mechelen16 fotoportretten van Mechelaars bezichtigen. De foto’s zijn verspreid over verschillende muren in de stad en vormen het laatste onderdeel van het project "De Mensen Maken de Stad". Een project dat twee jaar lang verhalen van Mechelaars verzamelde en deelde in de stad.

Bij elke fotoportret hoort een persoonlijk verhaal. Die verhalen zijn stuk voor stuk ontroerend en heel divers. “Het zijn niet alleen mensen met andere roots, maar ook Mechelaars die iets te vertellen hebben en die ook in onze stad leven” zegt Gabriella De Francesco (Groen), schepen van Diversiteit en Gelijke Kansen. De portretten en verhalen tonen niet enkel de diversiteit van Mechelen, maar ook de mooie inborst van haar bewoners. Een stad is immers meer dan gebouwen en wegen. Het zijn de mensen, hun verhalen en de plaatsen waar ze komen die een stad maken tot wat ze is."

Fietsroute

Er is ook een 2 uur durende fietsroute van 10 kilometer uitgestippeld. Die route brengt je langs de verschillende fotolocaties waar je ook het bijpassende verhaal kan beluisteren via een audiofragment. Op het einde van de fietstocht kan je zelfs een gesprek aanknopen met een van de deelnemers van het project. 

Een overzicht van de fotolocaties en de bijpassende fietsroute kan je vinden op de website van de mensen maken de stad. Vanaf 8 oktober kan je je inschrijven voor de fietstocht. 

Meest gelezen