AFP or licensors

22 doden bij crash van militair transportvliegtuig in Oekraïne

Bij een crash van een militair transportvliegtuig zijn vrijdag in de regio Charkov, in het oosten van Oekraïne, 22 mensen om het leven gekomen. Dat meldt de Civiele Bescherming in Kiev.

De Antonov AN-26 stortte neer bij het naderen van de landingsbaan. Aan boord van het toestel bevonden zich naast de bemanningsleden ook studenten van de universiteit van de luchtmacht in Charkov. Wellicht ging het om een trainingsvlucht.

Volgens een mededeling van de Oekraïense luchtmacht bevonden zich 28 mensen in het vliegtuig: 7 bemanningsleden en 21 studenten. Twee inzittenden zouden ernstig gewond zijn geraakt. Over de toestand van de vier overige mensen is nog niets bekend. Ze gelden voorlopig als vermist.

Over de oorzaak van de crash bestaat nog geen duidelijkheid.

De regio Charkov ligt op 40 kilometer van de Russische grens, maar bevindt zich niet in oorlogsgebied.

Meest gelezen