Video player inladen...

Argentijns parlementslid neemt ontslag wegens kussen van borsten tijdens digitale zitting

Een Argentijns parlementslid is vrijdag opgestapt omdat hij tijdens een digitale zitting van het Lagerhuis de borsten van zijn partner had gekust. Juan Emilio Ameri verklaarde achteraf dat hij niet wist dat hij op dat moment nog verbonden was met het internet. De politicus werd donderdag al geschorst

Het Argentijnse parlement heeft vrijdagochtend op Twitter gemeld dat een meerderheid het ontslag van Juan Emilio Ameri heeft geaccepteerd. Ameri lag onder vuur omdat hij tijdens een digitale zitting van het parlement tijdens de toespraak van een ander parlementslid de borsten van zijn partner ontblootte en begon te kussen.

Bekijk de beelden hier en lees voort onder de video:

Video player inladen...

Op een videoscherm waren toen verschillende volksvertegenwoordigers te zien, die vanwege het coronavirus van thuis uit deelnamen aan de zitting. Ook Ameri en zijn partner kwamen op die manier duidelijk in beeld.

Voorzitter Sergio Massa staakte de sessie na het zien van de beelden. Niet veel later werd de zitting van het parlement geschorst. "Deze afgelopen maanden waarin we op afstand hebben gewerkt, hebben we meerdere incidenten gehad waarbij afgevaardigden in slaap vielen of iemand zich verstopte", zei Massa. "Maar vandaag hebben we een situatie gehad waarin de grenzen van dit huis echt zijn overschreden."

Ameri probeerde na het incident zijn excuses aan te bieden. "Hier in het midden van het land is de verbinding heel slecht", zei de parlementariër. Ameri voegde eraan toe dat zijn partner onlangs borstimplantaten had gekregen en hij op dat moment vroeg hoe het met haar ging.

Meest gelezen