Bankkantoor waar ramkraak gebeurde nog hele tijd dicht, schade groter dan gedacht

Het bankkantoor in Nieuwenrode, waar deze week een ramkraak op gebeurde, blijft nog even dicht. De schade aan het gebouw is erg groot en er zijn bovendien verschillende verzekeringsmaatschappijen betrokken bij de zaak.

In de nacht van dinsdag op woensdag rond half vier werd het Crelan-bankkantoor in Nieuwenrode bij Kapelle-op-den-Bos op een drieste manier overvallen. De daders beukten minutenlang met een bulldozer op de gevel van het bankkantoor, om zo het geld uit een bankautomaat te bemachtigen. Uiteindelijk konden ze geen buit maken, maar de schade aan het gebouw is wel erg groot. 

"Er is bijzonder veel schade, vooral door de manier waarop de daders te werk zijn gegaan", zegt Ortwin De Vliegher, directeur Communicatie bij Crelan. "Omdat er twee verdiepingen zijn geraakt, moest het gebouw ook gestut worden door de brandweer. De herstellingen zijn zwaarder dan we zouden denken."  

De herstelling zal lang duren, maar we hopen klanten snel te kunnen helpen
Ortwin De Vliegher, Crelan

Het bankkantoor hoopt wel zo snel mogelijk de klanten weer te kunnen helpen.  "De herstellingswerken gaan jammer genoeg even duren. Ook het ter beschikking stellen van geld via de automaat zal nog even duren. Maar we hopen toch zo snel mogelijk een normale dienstverlening qua advies te kunnen verlenen aan onze klanten, wel in een kantoor dat nog niet helemaal hersteld is ", zegt Ortwin De Vliegher. 

Verzekering

"Het is een voorval waar heel wat partijen bij betrokken zijn, het is een zelfstandige agent, de geldautomaat is eigendom van de bank. Er zijn dus heel veel verantwoordelijken en verzekeringsmaatschappijen die moeten coördineren wie finaal wat gaat moeten vergoeden aan de verschillende aannemers", aldus nog Ortwin De Vliegher. 

Meest gelezen