Brussel breidt alcoholverbod uit: "Klok rond en ook buiten voetgangerszone verbod" 

Vanaf 5 oktober is het de klok rond verboden om nog alcohol te drinken in het openbaar in een groot deel van het centrum van Brussel. Nu al was er een verbod van middernacht tot zes uur 's ochtends in de Brusselse voetgangerszone aan de beurs, maar dat verbod wordt nu uitgebreid naar de Alhambrawijk en de buurt rond de Vismarkt.

Sinds 1 februari geldt er in de voetgangerszone aan de Brusselse beurs een alcoholverbod tussen middernacht en 6 uur 's ochtends. Dat verbod wordt na talrijke klachten van buurtbewoners nu uitgebreid. Dat heeft burgemeester van Stad Brussel Philippe Close (PS) aangekondigd in La Dernière Heure en wordt door zijn woordvoerster bevestigd.

Verbod

Vanaf 5 oktober is het de klok rond verboden om in de Brusselse voetgangerszone nog alcohol in het openbaar te drinken. Het is wel nog toegelaten alcohol te kopen in een winkel of te drinken op een terras. Ook in twee andere wijken geldt nu het alcoholverbod. Het gaat om de Alhambrawijk en de buurt rond de Vismarkt. Het verbod geldt voor een periode van een jaar. 

Ik begrijp dat mensen iets willen drinken in het park, maar door de overlast is dit nu niet meer mogelijk

Philippe Close, burgemeester Brussel

"Ik hoop dat dit decreet op lange termijn niet de norm wordt, want ik kan begrijpen waarom mensen in een park willen drinken. Maar dat is nu niet meer mogelijk, het evenwicht is verstoord. De overlast in verband met alcoholgebruik in deze twee wijken was voor de inwoners ondraaglijk geworden", betreurt burgemeester Close.

Het verbod wordt nu uitgebreid en dat ook op vraag van de vele handelaars en mensen die er wonen

Bianca Debaets, gemeenteraadslid Brussel (CD&V)

Ook Brussels gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V) steunt het verbod. "We merken inderdaad dat het in een aantal Brusselse zones, zoals aan de beurs, het zeer slecht gaat op vlak van veiligheid, openbare orde", zegt Debaets in De Ochtend op Radio 1. "Er zijn daar heel veel mensen met een alcoholverslaving, die ook nog eens dakloos zijn en de openbare orde verstoren. Het samenleven is daar heel moeilijk. Er was al een verbod, dat wordt nu nog eens uitgebreid en dat op vraag van vele handelaars en mensen die er wonen."

Meest gelezen