Radio 2

Buurtbewoners over Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren: "Wat er ook beslist wordt, wij gaan dat niet meer meemaken"

De meeste buurtbewoners reageren gelaten op de overgebleven scenario's voor een vlottere Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren. Wat er precies gebeurt, maakt voor hen niet uit, zolang er maar snel iets gedaan wordt aan de drukke weg.

Voor de buurtbewoners is het vooral belangrijk dat er snel iets gedaan wordt aan de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren, want het dossier sleept al enkele tientallen jaren aan. "Of er nu een tunnel komt of niet, ik zou alles goedvinden", zegt een van de buurtbewoners. "Maar het moet heel dringend gebeuren, want ik ben het beu om daar elke dag in de file te staan."

"Ik kom juist van Lommel en het is echt een ramp om over die baan te rijden", springt iemand anders bij. "Een tunnel mag er dus gerust komen." "Het sleept al zolang aan. Een oplossing? We gaan dat toch niet meer meemaken, dat geloof ik niet", besluit een andere buurtbewoner.

Gisteren werd duidelijk dat er nog 3 alternatieven overblijven voor een vlottere Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren. Mogelijk komt er een oostelijke omleidingsweg, maar er zijn ook nog twee scenario's met een tunnel onder de Grote Baan. 

Meest gelezen