Luchthaven Oostende

Nu ook Chinese vrachtvliegtuigen op luchthaven Oostende: “Dit kan veel jobs opleveren”

Groot nieuws voor de luchthaven van Oostende. Want voortaan vliegen er ook Chinese vrachtvliegtuigen af en aan op de luchthaven. De Chinese cargomaatschappij Hongyuan Group gaat nu definitief met Oostende samenwerken. Sinds augustus deden ze al testvluchten.

Door corona hadden ze al minder passagiersvluchten omdat reizen worden geannuleerd. Dit lijkt dus een goede zet. De Chinese maatschappij vliegt tot nu toe al 8 keer per week over Oostende.

CEO Marcel Buelens ziet nog een pluspunt bij de komst van de Chinezen: “Wij staan, denk ik, op de vooravond van iets heel moois. De laatste maanden is er veel interesse uit China. Vooral voor de mensen in onze streek kan dit veel betekenen. Dit zou veel laaggeschoolde jobs kunnen creëren. Ik ben blij dat ik hier aan kan mee doen” besluit Buelens tevreden.

Meest gelezen