Joris Verboven

Chrysostomos in Spectrumcollege Lummen wordt nu al uitgesteld: “We willen een zo normaal mogelijke viering”

In het Spectrumcollege in Lummen werd in samenspraak met de leerlingen van het zesde middelbaar beslist om Chrysostomos, of het 100 dagen-feest, uit te stellen van eind januari naar 21 mei. 

Traditiegewijs vieren de zesdejaars van het middelbare onderwijs in Vlaanderen 100 dagen voor het einde van het schooljaar dat ze binnenkort de schoolbanken van het middelbare onderwijs mogen verlaten. Door het coronavirus was er bij het Spectrumcollege in Lummen echter de vrees dat er geen volwaardige viering mogelijk zou zijn in januari. "We hebben daarom besloten om onze Chrysostomos te verplaatsen naar 21 mei", zegt directeur Joris Verboven.

Gekozen voor een zo normaal mogelijke Chrysostomos

De beslissing kwam echter niet alleen vanuit de directie. "We hebben met onze leerlingen van het zesde jaar overlegd. Ze hadden de keuze tussen ofwel een heel beperkte versie in januari, ofwel een versie aan het einde van het schooljaar waarin hopelijk wat meer mogelijk is. De leerlingen hebben dan uiteindelijk zelf gekozen voor de tweede optie om een zo normaal mogelijke Chrysostomos te hebben", vertelt directeur Verboven. Het 100 dagen aspect van Chrysostomos valt dan wel deels weg, 21 mei is namelijk amper 27 dagen verwijderd van het einde van het schooljaar.

Meest gelezen