Nicolas Maeterlinck

Colruyt koopt landbouwgronden aan in regio Halle om lokale gewassen te telen en te verkopen

Warenhuisketen Colruyt wil in de komende jaren landbouwgronden opkopen in de ruime omgeving rond het productiecentrum in Halle. Het is de bedoeling om samen met lokale landbouwers er gewassen te telen en die dan nadien te verkopen in de winkels van de warenhuisgroep.

"We hebben gemerkt bij Colruyt dat de vraag naar lokale, Belgische producten erg belangrijk is, zegt Stefan Goethaert van de warenhuisketen, en we willen daar in de toekomst nog meer op inzetten. Daarom gaan we in de komende jaren plaatselijke landbouwgronden opkopen in de omgeving van het productiecentrum in Halle. 

"Het inzetten op lokale landbouwproducten doen we al heel lang, dat maakt deel uit van ons landbouwbeleid en dit project sluit daar perfect bij aan", zegt Stefan Goethaert.  "De bedoeling is om verder in te zetten op Belgische producten zoals aardappelen en wortelen om die dan nadien in de winkels van Colruyt aan te bieden  aan onze klanten."

Meest gelezen