Belga Image

Corona-uitbraak in Breese scholen: 120 leerlingen in quarantaine

In Bree raakten 7 leerlingen en 2 leerkrachten besmet met het coronavirus. Daarom moeten nu 120 leerlingen, verdeeld over 3 middelbare scholen in Bree in quarantaine.

In Bree is er in verschillende middelbare scholen een uitbraak van het coronavirus. 7 leerlingen verspreid over 4 klassen in 3 middelbare scholen raakten besmet met het virus, alsook 2 leerkrachten. Na overleg met experts werd daarom beslist om 120 leerlingen in quarantaine te plaatsen.

120 leerlingen moeten in quarantaine en moeten getest worden

Burgemeester Liesbeth Vanderauwera

Burgemeester van Bree Liesbeth Van der Auwera (CD&V): "De 120 leerlingen worden ervan op de hoogte gebracht dat ze 14 dagen in quarantaine moeten en contact moeten opnemen met de huisarts voor een test. Leerlingen met een laag risicoprofiel mogen wel nog naar school gaan maar gedurende 14 dagen moeten ze naschoolse activiteiten tot het minimum beperken."

Ook in de Vrije Basisschool de Vuurvogel in Bree raakten 1 leerling en 1 leerkracht besmet, daar wordt nog bekeken of er klassen in quarantaine moeten.

Meest gelezen