David Attenborough (94) breekt Instagramrecord met klimaatboodschap

De Britse natuurdocumentairemaker en klimaatactivist sir David Attenborough kreeg in 4 uur en 44 minuten 1 miljoen volgers op Instagram, een record. In de rand van een nieuwe documentaire zal hij filmpjes posten over klimaatproblemen en -oplossingen.

Sinds gisteren is David Attenborough actief op Instagram, met een account dat wordt beheerd door medewerkers van zijn nieuwste documentaire "A life on our planet". De eerste post is een filmpje waarin Attenborough - zoals altijd in een lichtblauw hemd - bezorgd klinkt: "De wereld is in moeilijkheden."

In 4 uur en 44 minuten haalde de nieuwe Attenborough-account 1 miljoen volgers. Dat is een record, laat het Guiness Book of Records weten. Intussen staat de teller al op meer dan 3 miljoen volgers.

"De wereld is in moeilijkheden," zegt David Attenborough in zijn eerste boodschap op Instagram. "Continenten staan in brand, gletsjers smelten, koraalriffen en vissen verdwijnen. De lijst wordt langer en langer. Maar we weten wat we moeten doen."

Hallo, ik ben David Attenborough en ik kom al 60 jaar op radio en televisie

"Ik gebruik dit voor mij nieuwe communicatiemiddel om de komende weken in een aantal filmpjes uit te leggen wat de problemen zijn en wat we eraan kunnen doen. Volg mij dus, of zoals we in de vroege radiotijd zeiden: stay tuned - blijf luisteren."

David Attenborough komt met een nieuw boek en een nieuwe docu: "A life on our planet" op Netflix, met veel beeldmateriaal uit zijn hele carrière en waarschuwende taal: "Mensen hebben de wereld overgenomen" en "We vervangen het wilde door het tamme". Het is een terugblik en een visie voor de toekomst, zegt Attenborough zelf. Bekijk de trailer hier:

Meest gelezen