Destelbergen krijgt een nieuwe gemeenteschool: “De oude school was te klein”

Destelbergen gaat een nieuwe school bouwen omdat de huidige gemeenteschool te klein is. De nieuwe school komt grotendeels op dezelfde plek als de huidige gemeenteschool en zal veilig te bereiken zijn. Over 4 jaar moeten de werken afgerond zijn.

“De huidige school voldoet niet meer aan de normen. Het is dus hoognodig dat er een nieuwe school komt”, zegt schepen Filip Demeyer (Open VLD). “We hebben te weinig klassen en ze zijn bovendien niet ruim genoeg. De school voldoet niet meer aan de hedendaagse standaarden.”

Op dezelfde plek

“De nieuwe school komt grotendeels op dezelfde plek als de huidige school”, gaat Demeyer verder. “We zullen alles goed moeten organiseren tijdens de bouwwerken. Er zullen bijvoorbeeld een aantal containerklassen komen om de kinderen tijdelijk in onder te brengen.”

“Het nieuwe gebouw zal heel compact en energiezuinig zijn. We gaan van 5 naar 6 kleuterklassen en van 9 naar 11 klassen voor de lagere school. We beseffen dat een nieuwe school ook nieuwe leerlingen aantrekt.”

7 miljoen euro

“In de meerjarenplanning van Destelbergen is 7 miljoen euro voorzien voor het project”, zegt Demeyer nog. “Het zal nog wel even duren voordat alles klaar is. Aan het einde van 2021 willen we een definitief ontwerp hebben om dan in september 2024 de school klaar te hebben.”

Achter de school komt ook nog een open groene vlakte met een sportveld waar iedereen welkom is. 

Meest gelezen