Radio 2

Drukke studentenavond in Kortrijk: "Soms is het wat té druk"

Gisteravond gingen de meeste studenten in Kortrijk op stap, ondanks de coronamaatregelen. In het studentencafé ’t Kanon was het druk: er waren toch 200 studenten aanwezig. "We doen ons best om veilig uit te gaan maar soms is het inderdaad te druk", geven de studenten zelf toe.

In het studentencafé ’t Kanon heeft de zedenmeester van de studentenclub meer dan andere jaren de handen vol om alles veilig te houden. Stiene en Liese zijn al vier nachten op stap. “We zijn een sociale club maar soms gaat het te ver, zien we zelf ook wel."

"We zijn jong en we willen onze vrienden zien", vindt Sofie. "Het is drukker dan in de eerste week vorig jaar. We willen uitgaan en niet langer stilzitten. Je voelt en ziet dat studenten de regels willen volgen maar soms gaan we ook af en toe over het randje." De cafébazen en de leiding van de studentenclub deden moeite om alles coronaveilig te houden. "Ze komen tussen om de studenten eraan te herinneren dat ze op hun stoel moeten blijven zitten."

In Brugge hebben de studenten van hogeschool Howest het nieuwe jaar ingezet met een avondje openluchtcinema. Ze kregen daar gratis frietjes bij. Dat was een alternatief voor de "Student Welcome".

Meest gelezen