Oppositiepartij PVDA biedt 'eerste hulp bij parkeren' in Genk, uit protest tegen 700.000 euro aan boetes

De militanten van PVDA gaven de mensen vanmorgen meer uitleg over het nieuwe parkeersysteem dat de stad Genk voor de zomer invoerde. Want in juli en augustus werden er al 3 keer meer parkeerboetes uitgeschreven dan anders, goed voor 700.000 euro. 

Vanmorgen hadden de militanten van PVDA post gevat aan de parkeerautomaten in de Vennestraat om mensen te helpen bij het registreren van hun nummerplaat. "We hebben gezien dat er in juli en augustus al 700.000 euro aan boetes zijn uitgeschreven, dat kan niet meer", vindt Gaby Colebunders (PVDA). "De mensen kennen het nieuwe systeem nog niet. En het systeem staat niet op punt."  

Zo moeilijk is zo'n automaat ook niet, er staan er 300.000 van op de wereld

Schepen Michaël Dhoore

PVDA vindt dat de stad die 700.000 euro aan boetes moet terugbetalen. Maar daar wil de stad niet op ingaan. Schepen van Mobiliteit Michaël Dhoore (CD&V): "In juni, bij het invoeren van het nieuwe systeem hebben we geen boetes geïnd, om mensen te laten wennen aan het nieuwe systeem. Ik denk dat wie nu een boete heeft gekregen, dan toch best even bijstand vraagt aan familie of vrienden. Zo ingewikkeld is zo'n automaat ook niet hé, zo staan er ook in Hasselt, zo staan er 300.000 in de hele wereld." Dhoore belooft wel om de inwoners te blijven informeren over het nieuwe parkeersysteem.

Facebookactie

Vorige week protesteerden ook Vlaams Belang en N-VA al tegen het nieuwe parkeersysteem. En zo'n 7.000 mensen hebben zich intussen al aangesloten bij de Facebookgroep 'Nee tegen het parkeerbeleid in Genk'. De leden van PVDA gaan de komende weken ook controleren of alle parkeerautomaten in Genk wel werken, want ook daar zijn veel klachten over.  

Meest gelezen