stad Genk

Genk wil langste groene gevel van Vlaanderen in Stalenstraat 

De stad Genk wil de handelaars in de Stalenstraat aanzetten om hun gevels met planten te laten begroeien. Genk wil zo de langste groengevel van Vlaanderen creëren, een titel die nu voor het Nike gebouw in Laakdal is.  

De stad Genk wil de Stalenstraat, dat is de handelsstraat in Waterschei, opwaarderen. Nu de steden steeds meer opwarmen, wordt het belang van groen groter.

Extra groen kan in de vorm van bomen, bloemen of planten. Maar het kan ook anders, want groen kan ook verticaal. Tegen de gevels dus, en daar gaat de stad Genk op inzetten in de Stalenstraat.

In de Stalenstraat willen we een groengevel maken van 1,6 kilometer

Schepen Toon Vandeurzen (CD&V)

De stad stelt de planten ter beschikking, zal ook de tegels opbreken, en  klimhulp leveren om die planten te begeleiden langs de gevels. De handelaars moeten de planten dan verzorgen.

Op die manier  wil de stad de langste groengevel van Vlaanderen creëren, en dus de strijd aangaan met het Nike gebouw in Laakdal. Schepen Toon Vandeurzen (CD&V): "Nike heeft een groengevel met een lengte van 1,3 kilometer. Het stuk Stalenstraat dat we willen vergroenen is 800 meter lang, als we dan langs beide zijden tellen komen we aan 1,6 kilometer vergroening."

Meest gelezen