WZC Ravelijn

Eens een serviceflat uitproberen? Dat kan nu voor een week in Zoutleeuw: "Om te voelen hoe het is om daar te wonen"

In het woonzorgcentrum Ravelijn in Zoutleeuw kunnen mensen een serviceflat komen uittesten. Senioren die overwegen om te verhuizen naar een serviceflat of assistentiewoning kunnen er een week logeren. Zo kunnen ze ontdekken hoe het is om daar te wonen. 

"Tot eind november kunnen mensen komen proeven van hoe het is om in een assistentiewoning te verblijven", vertelt Kathleen Moons van woonzorgcentrum Ravelijn. "We merken dat de stap naar een assistentiewoning niet evident is, mensen weten vaak niet wat ze kunnen verwachten. En mensen twijfelen soms ook te lang waardoor ze te lang thuisblijven. Dus willen wij ze laten zien dat deze vorm van wonen een oplossing kan zijn en dat ze op deze manier zelfstandig kunnen wonen." 

Corona

Door de coronacrisis hebben we niet altijd het beste beeld gekregen van woonzorgcentra. En ook daarom neemt Ravelijn dit initiatief. "Wij zijn een hele tijd gesloten geweest door corona. Wij konden ook geen rondleidingen doen. We willen laten zien dat we opnieuw open zijn en dat het hier veilig is om te wonen, met de nodige vrijheid."

Voor 300 euro kan je een week logeren in een serviceflat van woonzorgcentrum Ravelijn in Zoutleeuw. 

Fos Fotografie

Meest gelezen