Modezaak "Couture Jeurissen" in Hasselt houdt er na 80 jaar mee op

Couture Jeurissen, de modezaak voor dames in de Kapelstraat in Hasselt, start vandaag zijn definitieve uitverkoop. 4 generaties en 80 jaar na de opstart is het tijd voor wat anders. Zaakvoerders Christophe en zijn dochter Marie-Lynn staan nog tot het einde van dit jaar in de winkel, en dan gaat de deur dicht. 

In de jaren 30 begonnen de grootouders van zaakvoerder Christophe al met een stoffenzaak in de Demerstraat in Hasselt. "Een kleedje kopen was toen nog helemaal anders dan nu", legt Christophe uit. "De kleding werd toen gemaakt op basis van patronen en stoffen die de klanten zelf kozen. Daarmee werd dan iets gemaakt en daarna kon de klant passen wat zij gekozen had."

Deze mantel is bijvoorbeeld echt iets voor mevrouw Schakamp

Zaakvoerder Christophe

"Ik ben hier al 50 jaar klant", zegt een dame die de winkel binnenstapt. De zaakvoerders kennen haar dus persoonlijk. Dat maakt dat ze precies weten waarnaar de dame in kwestie op zoek is. "Christine is sober gekleed", zegt Christophe. "Geen prints dus, en het mag niet te extravagant zijn. De snit is voor haar heel belangrijk. Dit groene tailleurtje bijvoorbeeld is eenvoudig, zonder print, en heeft een mooie snit. Dat lijkt me dus wel iets voor haar."

De zaakvoerders kennen hun vaste cliënteel zo goed dat ze hen ook in het achterhoofd houden als ze hun nieuwe collectie uitzoeken. "Soms denken we: dit is echt iets voor die of die persoon", gaat Christophe verder. "Deze mantel hier is bijvoorbeeld echt iets voor mevrouw Schakamp." "Zij is vandaag nog niet hier geweest," vult dochter Marie-Lynn aan, "want het is vandaag haar verjaardag. Morgen wil ze wel heel graag komen. Hopelijk zien we haar dan dus. De kans is heel groot dat ze die mantel hier dan zal meenemen."

Momenteel biedt de exclusieve winkel nog stuks van vorige winter of deze zomer aan. Op die kledingstukken is een korting van 70 procent. 

Meest gelezen