Oorlogsbom gevonden in Vroenhoven: ongevaarlijk, dus bewoners mogen terug naar huis

In Vroenhoven in Riemst is vanmiddag een zware vliegtuigbom gevonden achter de kerk. Bij graafwerken in de nieuwe woonwijk "De Kommik" stootte een medewerker op een oorlogsbom van 80 centimeter. 

Een medewerker van aannemer Smeets uit Vlijtingen, die bezig was met het uitdiepen van een kelder voor een nieuwe woning, stootte er met zijn graafmachine onverwacht op een projectiel van meer dan 80 cm. Hij verwittigde meteen de politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst.

De politie stelde een perimeter in van 100 meter en in die straal moesten alle bewoners hun huis verlaten. DOVO kwam ter plaatse maar die stelde vast dat het elektrisch ontstekingsmechanisme stuk was en dus ongevaarlijk Zij namen de bom mee om te vernietigen. Ondertussen mochten de bewoners terug naar hun huis.

Meest gelezen