Prinses Elisabeth ontvangt blauwe baret als student aan Koninklijke Militaire School uit handen van koning Filip

Kroonprinses Elisabeth heeft in Brussel de blauwe baret ontvangen als student aan de Koninklijke Militaire School (KMS) waar ze gedurende een jaar de cursussen volgt. De plechtigheid werd bijgewoond door koning Filip en koningin Mathilde.

Het was koning Filip zelf die de blauwe baret overhandigde aan zijn glimlachende dochter tijdens een militaire plechtigheid in soms stromende regen nabij het Jubelpark.

Prinses Elisabeth heeft, net als 181 andere medestudenten van het eerste jaar, een kampperiode van vier weken achter de rug. Die traditionele militaire initiatie volgen alle kandidaat-officieren in Elsenborn. De Hertogin van Brabant volbracht die fase met succes.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Video player inladen...

Doel van deze onderdompeling is de kandidaten de noodzakelijke militaire basiscompetenties - fysiek en karakterieel - te leveren om de opleiding voort te zetten, aldus een militaire bron.

De oudste dochter van het vorstenpaar trad op 31 augustus toe tot de KMS. Ze zal het eerste jaar opleiding volgen, in het Nederlands, binnen de 160e promotie in de Sociale en Militaire Wetenschappen. Prinses Elisabeth zal op termijn haar vader opvolgen en grondwettelijk bevelhebber van de strijdkrachten worden.

Bekijk hier een reportage uit "Het Journaal" van 15 september over een training van prinses Elisabeth aan de KMS:

Video player inladen...

Meest gelezen