VTI Spijker in Hoogstraten levert maaltijdboxen aan leerlingen Restaurant-Keuken in quarantaine: "Originele oplossing voor praktijklessen"

De leerlingen van het vierde jaar Restaurant-Keuken in het VTI Spijker in Hoogstraten zullen de komende weken maaltijdboxen aan huis geleverd krijgen. Een hele klas zit er in quarantaine en zou anders heel wat praktijklessen missen. "Door de lockdown hebben onze leerlingen al een trimester leerachterstand opgelopen. Dat konden we niet opnieuw laten gebeuren", zegt technisch-coördinator Stefan Jaeken.

Aan het VTI-Spijker in Hoogstraten krijgen de leerlingen van het vierde jaar Restaurant-Keuken de komende weken maaltijdboxen aan huis geleverd. Een hele klas zit momenteel in quarantaine en mist zo de praktijklessen koken. Elke dinsdag en donderdag krijgen ze vanaf nu een box met ingrediënten geleverd. Daarmee moeten ze zelf aan de slag.  

Leerkrachten als chauffeurs

In totaal zitten 18 leerlingen nog tot 7 oktober thuis. Gezien de praktische studierichting was het niet gemakkelijk om een optie voor afstandsonderwijs uit te denken. "Maar door de lockdown hebben onze leerlingen al een trimester leerachterstand opgelopen. Dat konden we niet opnieuw laten gebeuren", vertelt technisch-coördinator Stefan Jaeken. De maaltijdboxen vormen nu de ideale oplossing, al vergde dat nog wat praktisch denkwerk.

Een leerachterstand konden we niet opnieuw laten gebeuren. Daarom bedachten we deze originele oplossing.

Stefan Jaeken, technisch-coördinator VTI Spijker

"We hebben chauffeurs nodig om de pakketten op alle verschillende locaties te brengen. Daarvoor deden we een oproep bij onze leerkrachten", aldus Jaeken. "Er werd massaal gereageerd door leerkrachten over verschillende afdelingen heen. Die samenhorigheid geeft een enorme boost." Gedurende drie weken zullen de leerkrachten  maaltijdboxen leveren bij de leerlingen thuis.

Positieve reacties

De leerlingen zullen nog steeds opgevolgd worden, voornamelijk via het online leerplatform Smartschool. Daarop krijgen ze instructies en moeten ze ook filmpjes en foto's uploaden van hun uiteindelijke gerechten. "Daarna kunnen de leerlingen eventueel bijgestuurd worden", klinkt het. Via datzelfde platform lieten de leerlingen al positieve reacties achter. "En ook de ouders zijn zeer tevreden over de originele oplossing", vertelt Jaeken. Die laatsten kunnen daarbij ook mee genieten van de gerechten die hun kinderen thuis bereiden. Het gaat namelijk om menu's voor 4 personen.

Meest gelezen