Video player inladen...

Wie doet Russisch president Poetin wat? Deze maand in Vranckx & Byloo

Met het vallen van de bladeren trappen Rudi Vranckx en Vincent Byloo het derde seizoen af van hun podcast. Ze maken een stand-van-zaken op van de voorbije zomer, die van de bijna-gifmoord op een belangrijk Russisch oppositiepoliticus en de onrust in Wit-Rusland.

Download Vranckx & Byloo op je smartphone:

Ongezouten, maar flink gepeperd. Het zou zomaar de slogan van Vranckx & Byloo kunnen zijn, maar evengoed die van de Russische buitenlandpolitiek de afgelopen maanden. Met een nieuwe Russisch-Europese gaspijplijn die zijn voltooiing nadert, zou je denken dat het zich wat diplomatieker zou opstellen, maar niets is minder waar gebleken. 

Emeritus professor Katlijn Malfliet keek er niet echt van op, niet van de gifaanval op Aleksej Navalny en niet van de openlijke Russische inmenging in vazalstaat Wit-Rusland. Ze legt uit hoe president Poetin ermee blijft wegkomen, en meer zelfs: hoe Pjotr met de pet dit soort van leiderschap eigenlijk zelfs verwacht van zijn president. 

Katlijn Malfliet kijkt niet echt op van de Russische exploten deze zomer.

Daarna gaat het naar Afrika, waar wilde polio na een vaccinatiecampagne van 24 jaar eindelijk uitgeroeid is. Dichter bij huis trok Rudi deze zomer door Europa met een camper, voor zijn nieuwe programma ‘Een zomer als geen andere’. En we komen te weten of Rudi ooit in de politiek zou gaan… en bij welke partij dan wel.

De nieuwe aflevering van Vranckx & Byloo is nu beschikbaar op alle podcastkanalen. Praat mee over de podcast in de Facebookgroep Vranckx & Byloo of stuur jouw ‘message to Rudi’ in via vb@vrt.be.

Meest gelezen