Radio 2

Wiet- en promillebrillen op Hasselt Kermis tonen gevaar van rijden onder invloed: "Je ziet anderen echt niet aankomen"

Op de kermis in Hasselt konden studenten vandaag ervaren hoe het is om onder invloed te rijden. Tijdens een rit met een botsauto hadden de jongeren een bril op die het effect van drugs of alcohol nabootst. Het project werd als sensibiliseringsactie georganiseerd door de stad Hasselt

Met brillen op die het effect van alcohol of drugs nabootsen, konden jongeren vandaag een rit maken met de botsauto's op de kermis van Hasselt. De stad organiseerde het project als sensibiliseringsactie, zegt schepen van Jeugd Habib El Ouakili (RoodGroen+): "Op een ludieke manier kunnen we de jongeren zo wijzen op het serieuze probleem van rijden onder invloed van alcohol of drugs."

Als ik onder invloed rijd, breng ik niet alleen mezelf maar ook anderen in gevaar

De brillen doen hun werk wel, zeggen een aantal jongeren die het effect ervoeren op de kermis. "Ik vond het wel eng, want door de brillen zag je de auto's niet echt komen", zegt een jonge studente. "Het leek alsof ik net wakker was geworden in het midden van de nacht." Ze zouden zelf dan ook niet rijden onder invloed. "Als ik drink en met de auto rijd, breng ik niet alleen mezelf maar ook anderen in gevaar", geeft iemand toe.

Meest gelezen