Facebook Wintermagie Tienen

Ondanks corona toch Wintermagie en schaatspret in Tienen 

In Tienen zullen er tijdens de kerstperiode toch verschillende winteractiviteiten doorgaan. "Wintermagie, met de traditionele kerstmarkt en schaatsbaan, zal dit jaar doorgaan, weliswaar met aangepaste maatregelen", zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V) op ROB-tv.  

Ondanks de stijgende coronacijfers ziet het ernaar uit dat de  kerstperiode in heel wat steden en gemeente traditioneel gevierd zal worden. Na Leuven kondigt nu ook Tienen aan dat de kerstmarkt met schaatsbaan er komt. "In de donkerste periode van het jaar en in deze moeilijke tijden willen we de Tienenaar toch iets geven", zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). "Op dit moment wordt Wintermagie alvast voorbereid. We zijn ervan overtuigd dat er onder strikte veiligheidsmaatregelen toch winteractiviteiten kunnen doorgaan, rekening houdend met de evolutie van de coronacijfers."

Maatregelen

Sowieso wordt het een bijzondere editie, want de kerstmarkt komt dit jaar niet op de Grote Markt. "De markt wordt heraangelegd, dus moeten we dit jaar uitwijken naar het Kazerneplein", zegt Partyka. "Afhankelijk van de besmettingscijfers zullen er mogelijk wel bepaalde regels opgelegd worden. Zoals bijvoorbeeld een beperking voor het aantal mensen op de schaatsbaan, al dan niet met mondmasker. We kijken ook of we drankstandjes kunnen zetten op de kerstmarkt en op welke manier we eenrichtingsverkeer kunnen organiseren."

Wintermagie vindt dit jaar plaats van 4 december tot 2 januari. Een nieuwjaarsdrink komt er dit jaar niet, er wordt wel gezocht naar een andere manier om samen met de inwoners te klinken. 

Meest gelezen