Video player inladen...

"Ofwel een ontsnappingspoging, ofwel in nood", Maroun zag hoe gekaapte helikopter boven gevangenis van Vorst cirkelde 

Vrijdagavond hebben drie gewapende mannen in Deurne een helikopter gekaapt en de pilote gedwongen om naar de Brusselse gevangenissen van Vorst en Sint-Gillis te vliegen. Waarschijnlijk wilden ze een ontsnappingspoging doen. Die poging mislukte, van de daders is nog steeds geen spoor. Een ooggetuige zag het gebeuren.

"Hij is een eerste keer langsgekomen rond vier uur. Hij deed enkele rondjes, heel vreemd, en dan vloog hij weg. Een kwartier later is hij teruggekeerd en deed hij nog enkele rondjes, maar dan lager."

Maroun Labaki woont op de 7e verdieping van een appartementsgebouw in Vorst. Hij was vrijdagmiddag getuige van het vreemde schouwspel boven de gevangenis, een vermoedelijke ontsnappingspoging door drie mannen die met een gehuurde helikopter vanuit Deurne waren gevlogen. 

Bekijk hieronder de getuigenis van Maroun en een reconstructie door onze ploeg van "Het Journaal", lees voort onder de video:

Video player inladen...

Maroun heeft zelf een licentie als privépiloot en is meteen gealarmeerd wanneer hij de helikopter zo laag ziet vliegen. "De weersomstandigheden waren abnormaal gisteren. Verschrikkelijk voor kleine vliegtuigen of voor een helikopter. Ik dacht dus: ofwel is dit een ontsnappingspoging, ofwel is hij in nood." Hij maakt onderstaande beelden van het voorval:

De helikopter vliegt erg laag maar tot een landing komt het niet. De pilote zet daarna koers naar Hélécine, in de buurt van Tienen, waar de drie daders wegvluchten. Op dit moment zijn ze nog steeds spoorloos. 

"De pilote heeft een traumatische ervaring achter de rug", zegt Kristof Aerts van het parket van Antwerpen. "Ze werd geconfronteerd met gewapende mannen in een heel beperkte ruimte. Ze is onder begeleiding van de politiehelikopter van Hélécine naar Melsbroek gevlogen. Daar is ze opgevangen door de dienst slachtofferzorg."

Meest gelezen