Jos (64) gaat na pensioen opnieuw studeren en krijgt rondleiding van Linde Merckpoel in Gent: "Brossen is uitgesloten"

Een opvallende student aan de UGent dit jaar: de 64-jarige Jos is al met pensioen, maar gooit zich opnieuw in het studentenleven. "Voor de prijs van een kleine vakantie word je een volledig jaar ondergedompeld in cultuur, kennis en wetenschap", vertelt hij enthousiast aan Linde Merckpoel, die hem ging rondleiden in Gent. Bekijk hier de volledige vlog. 

Een privé "student welcome tour" door Gent, dat is waarmee Linde Merckpoel de 64-jarige Jos Decelle wil verwelkomen in zijn nieuwe studentenstad. Een trip langs de aula, de studentenbuurt en de bekendste frituur uit Gent. 

Nooit brossen

Voor Jos was het meteen duidelijk dat hij na zijn pensioen opnieuw zou gaan studeren.  "Het was een evidentie dat ik mij intellectueel zou gaan engageren voor een studie", zegt hij. "Voor de prijs van een kleine vakantie word je een gans jaar ondergedompeld in cultuur, kennis en wetenschap." Jos is alvast van plan om nooit te brossen. "Dat is formeel uitgesloten."

Of er in die 45 jaar veel is veranderd in het studentenleven? "Het vrouwelijk schoon was toen niet lelijker dan vandaag, maar ik denk dat er vandaag meer etalering is."

Het vrouwelijk schoon was toen niet lelijker dan vandaag, maar ik denk dat er vandaag meer etalering is.

Jos Decelle, student geschiedenis aan de UGent

Bekijk hieronder de video:

Meest gelezen