Opnieuw terreurdoden in Nigeria

Gewapende rebellen, die gelinkt worden aan IS, hebben in het noordoosten van het Afrikaanse land Nigeria tijdens een hinderlaag vijftien leden van het konvooi van een plaatselijke gouverneur gedood. De gouverneur zelf overleefde de aanslag en raakte niet gewond.

De daders vielen het konvooi in de buurt van de stad Baga aan met automatische geweren en granaatwerpers. Volgens verschillende bronnen kwamen acht politieagenten, drie soldaten en vier leden van een pro-gouvernementele militie om het leven.

De gouverneur, die niet gewond raakte, bezocht Baga in het kader van de voorbereidingen van de terugkeer van duizenden inwoners die in 2014 uit de stad werden gejaagd door jihadisten. De wegen in de staat Borno zijn gevaarlijk vanwege de aanwezigheid van rebellen van IS, en van hun rivalen van Boko Haram. Zij zetten regelmatig hinderlagen op om mensen die onderweg zijn te doden of te ontvoeren.

Sinds 2009 zijn al meer dan 36.000 mensen gedood door geweld in de regio en meer dan 2 miljoen mensen die hun huizen ontvluchtten kunnen nog steeds niet naar huis.

Meest gelezen