Archieffoto

Antwerpse politie vindt 148 flessen lachgas in en naast auto's aan Boomsesteenweg

De lokale politie van Antwerpen heeft op een terrein aan de Boomsesteenweg zaterdagavond een grote hoeveelheid lachgas in beslag genomen. Na meldingen van getuigen werden vier mensen aangetroffen, twee van hen sloegen op de vlucht. In een auto en tussen de auto's vond de politie 148 flessen lachgas die bedoeld waren voor recreatief gebruik.

Zaterdagavond belden getuigen naar de politie omdat ze verschillende mensen hadden gezien die tussen de auto's zaten op een terrein aan de Boomsesteenweg. De politie trof er vier mensen aan, twee van hen gingen er meteen van door. Met de hulp van een speurhond werd één van hen snel teruggevonden. 

Kooi in de auto

Intussen vond de politie tussen twee auto's een aantal flessen lachgas. Eén van de auto's was uitgerust met een kooi, ook daar lagen flessen lachgas, net als in de koffer en tussen de zetels. In totaal vonden de inspecteurs maar liefst 148 flessen lachgas. In een andere auto werden opzetstukken gevonden en zwarte ballonnen. Dat doet de politie vermoeden dat het om recreatief gebruik van lachgas ging. Dat is verboden in stad Antwerpen. Het lachgas werd in beslag genomen en de politie stelde een proces-verbaal op. 

Ook in regio Zuid

Ook in de regio Zuid heeft het wijkteam zaterdag 70 flessen lachgas in beslag genomen. Bij een actie tegen jongerenoverlast vonden ze de flessen in een auto die op de parking van een zorgcentrum aan de Voorzorgstraat stond. Ook hier werden ballonnen teruggevonden. 

Meest gelezen