Fietsersbond Sint-Truiden vraagt met Ghost Bike aandacht voor zwakke weggebruiker

 

Actievoerders van de Fietsersbond hebben vandaag een opvallend witte fiets geplaatst aan het stadhuis van Sint-Truiden. De Ghost Bike staat symbool voor fietsers die om het leven gekomen zijn in het verkeer. De actievoerders vinden het fietsbeleid in Sint-Truiden positief maar het mag nog iets meer zijn. 

In Sint-Truiden zijn er sinds de start van het nieuwe schooljaar gelukkig geen slachtoffers gevallen onder de fietsers. Volgens de fietsersbond neemt het stadsbestuur ook heel wat initiatieven voor een meer veilige fietsomgeving. Zo is er Route2school : ouders, leerlingen en leerkrachten brengen fietsroutes naar de school in kaart en duiden aan waar er nog onveilige verkeerssitauties zijn. De stad maakt ook werk van schoolstraten.

"Heel positief", zegt Liebrecht Krznaric  van de Fietsbond Sint-Truiden, "maar het kan nog beter en ook sneller. We roepen de stad dan ook op om meer snelheidcontroles te doen en sluikverkeer aan te pakken. Als de school begint en eindigt kan zwaar vrachtvervoer best verboden worden in bepaalde straten. Het zijn maatregelen die niets kosten en snel kunnen uitgevoerd worden."

De actie in Sint-Truiden maakte deel uit van een grotere actie voor veilig fietsverkeer in heel Vlaanderen. 

Meest gelezen