Radio 2

Telecomwinkel en woning in Lombardsijde vernield door hevige brand

In Lombardsijde bij Middelkerke heeft afgelopen nacht een zeer zware brand gewoed. Een telecomwinkel en de aanpalende woning gingen in de vlammen op. 

Het vuur brak uit in het midden van de nacht. Rond 3.45 uur sloegen de vlammen al uit het dak en door de ramen aan de straatkant. Ook aan de achterkant van het gebouw was het een vuurzee. Buurtbewoners hoorden ook luide ontploffingen. Er kwamen brandweermannen van minstens vier brandweerposten ter plaatse om het vuur te blussen. Dat ging zeer moeizaam, door de harde wind van storm Odette. De brandweer kreeg het vuur wel onder controle, maar moest nog lang nablussen.

De telecomwinkel en de woning naast de winkel, zijn volledig verwoest. De eigenaars waren niet thuis, er raakte dan ook niemand gewond. Het parket van Brugge heeft een deskundige aangesteld om de oorzaak van de brand te onderzoeken. 

Meest gelezen