Foto: Radio 2

Lagere school in Rumst moet week sluiten omdat twee leerkrachten positief testen op corona

De Vrije Basisschool De Wingerd in Terhagen bij Rumst moet al zeker een week dicht. Twee leerkrachten hadden positief getest op het coronavirus. Daarom gaan alle leerkrachten en medewerkers van de school nu verplicht in quarantaine en moeten ze ook allemaal getest worden. "We hopen dat de sluiting beperkt blijft tot één week", zegt burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA).

Twee leerkrachten van De Wingerd testten positief op corona. Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding van de school alarmeerde de burgemeester en de gemeentelijke crisiscel werd samengeroepen. Daar werd zaterdag beslist dat de school een week dicht moet. 

"Alle leerkrachten moeten nu getest worden en ze gaan een week in quarantaine", vertelt burgemeester Callaerts. "Als daar nog andere positieve gevallen tussen zitten, moeten we een nieuwe evaluatie maken. Maar we hopen dat het beperkt blijft tot een week. De regeling voorziet dat je moet terugtellen tot het laatste contact dat er is geweest tussen de besmette leerkracht en de andere leerkrachten. Dan zouden we de volledige week kunnen gebruiken voor de quarantaine. Tenzij er dus nieuwe besmettingen opduiken, zal de school volgende week maandag opnieuw kunnen openen."

Als bij de testen nog andere besmettingen opduiken, moeten we een nieuwe evaluatie maken

Jurgen Callaerts, burgemeester van Rumst

De school heeft intussen alle ouders verwittigd en zal afstandsonderwijs voorzien voor de kinderen van de lagere school. Leerlingen van De Wingerd zullen deze week niet terecht kunnen in de buitenschoolse opvang van de gemeente. 

Meest gelezen