Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Storm Odette geeft nog even van jetje: opnieuw tot windkracht 9 aan de kust, Wetteren was de natste gemeente

Een doorweekte nacht en opnieuw rukwinden tot 100 kilometer per uur aan de kust: najaarsstorm Odette is nog niet helemaal overgewaaid. Het Oost-Vlaamse Wetteren wint dan weer de prijs voor de natste gemeente van de voorbije twee dagen.

Storm Odette bezorgde de West- en Oost-Vlaamse brandweer gisteren een erg drukke dag: massa's omgewaaide bomen, takken op de weg en stormschade aan huizen en in tuinen. In Oost-Vlaanderen kwam daar ook wateroverlast bovenop.

Het was daarom bang afwachten voor vannacht, want het KMI zag alweer erg veel regen onze kant uitkomen. Die neerslag viel ook, "10 tot lokaal 40 liter per vierkante meter", vertelt weerman Frank Deboosere. In West- en Oost-Vlaanderen veroorzaakte die gelukkig niet al te veel schade, zo blijkt uit een rondvraag bij verschillende hulpverleningszones.

"Bekijk je de voorbije 48 uur dan spant Wetteren de kroon", weet Deboosere. "Daar kregen ze maar liefst 120 mm (120 liter per vierkante meter is dat, red.) neerslag, dat is zoveel als er normaal valt op anderhalve maand."

Nog code geel aan de kust

Storm Odette blijft zich ook vanochtend nog even roeren. Zeker aan de kust is de wind momenteel weer erg krachtig aan het waaien, tot 8 en zelfs hier en daar 9 Beaufort. In Zeebrugge is vanochtend een windstoot van 101 kilometer per uur gemeten, in Nieuwpoort een van 94 kilometer per uur. Aan kust geldt daarom nog de hele voormiddag code geel. 

In de loop van de dag zwakt de wind wel af en wordt het vrijwel overal droog, met wolken en opklaringen. "Aan de kust zal de wind luwen van 8 naar 6 Beaufort, nog altijd vrij krachtig dus", zegt Deboosere.

Vannacht wordt rustig, er kan wat lichte regen vallen. Het eerste deel van de week wordt relatief droog en rustig, met wat opklaringen, "maar in het tweede deel van komende week vergroot opnieuw de kans op regen en wind". 

Bekijk hier het meest recente weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen