Veertien "mobipunten" ingehuldigd in Vlaams-Brabant

Er zijn vanmiddag veertien hoppinpunten ingehuldigd in Vlaams-Brabant. Een hoppinpunt, oftewel mobipunt, is een plek waar gemakkelijk kan worden overgestapt van het ene naar het andere vervoersmiddel: het kan bijvoorbeeld gaan om een busstation waar ook deelwagens of -fietsen te vinden zijn.

In heel Vlaanderen worden mobipunten geïnstalleerd. In Leuven zijn er nu 14 mobipunten in gebruik. Waar ze staan, kan u hier ontdekken.

Mobipunten moeten het voor bewoners en inwoners makkelijker maken om deelfietsen en deelauto's te gebruiken. Ook de parkeerproblemen op straat moeten zo worden beperkt. Het grote aanbod van deelfietsen en deelauto's van verschillende aanbieders wordt zo ook gecentraliseerd.

Autovrije zondag in Leuven: opkomst viel tegen

Vandaag was het ook "Autovrije zondag" in Leuven. Door de coronamaatregelen en het slechte weer, was het een kalme editie. "Het had wel wat meer mogen zijn, maar op zich zijn we zeker niet ontevreden", zegt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen). "De activiteiten waren bewust verspreid op verschillende plekken in de stad, zodat mensen niet over de koppen zouden lopen zoals vorig jaar. Al was het op sommige plekken toch soms een beetje té rustig."

Meest gelezen