Bron: Politie Antwerpen

Antwerpse politie gebruikt voor de eerste keer stroomstootwapen

Afgelopen zondag heeft het snelleresponsteam van de Antwerpse politie voor de eerste keer een stroomstootwapen, ook bekend als "taser", moeten gebruiken. De arrestatie-eenheid van de Antwerpse politie heeft dat wapen al twee jaar op zak, maar heeft het tot afgelopen zondag nog nooit moeten gebruiken. 

Aan de arrestatie ging een wilde achtervolging vooraf. Die begon in Nederland, maar de bestuurder van het voertuig reed al snel op Antwerps grondgebied. Daardoor werd het snelleresponsteam van de Antwerpse politie gevraagd voor bijstand. Het team sloot zich in Ekeren aan bij de achtervolging en na een hevige rit konden de agenten de auto doen stoppen op de E313 op de brug boven het Rivierenhof. 

Met een vuurwapen hadden de omstaanders misschien wel een risico gelopen, dat was nu niet het geval.

Wouter Bruyns van de Antwerpse politie

De bestuurder bedreigde de politie met een metalen staaf en liep vervolgens weg in de richting van een speeltuin in het Rivierenhof. Door de bedreigingen besloot de politie om het stroomstootwapen in te zetten om de man te stoppen met zo weinig mogelijk geweld. "Er was een risico dat andere mensen in gevaar liepen als we ons vuurwapen zouden gebruiken", aldus Wouter Bruyns van de politie. "Door het stroomstootwapen hebben we de verdachte veilig kunnen inrekenen."

Het is voor de politie de eerste keer dat ze het stroomstootwapen effectief heeft moeten gebruiken. "We hebben het in het verleden wel al gebruikt als afschrikmiddel, maar nog nooit effectief moeten afvuren."

Meest gelezen