Arte uit Zonhoven wint Ambiorixprijs 2020: "Verrast en vereerd door deze erkenning"

Wandbekledingsbedrijf Arte uit Zonhoven heeft dit jaar de Ambiorixprijs gewonnen. Dat is een prijs die door werkgeversorganisatie VKW wordt uitgereikt aan een Limburgs bedrijf dat de voorbije jaren economisch uitblonk.

Via een online livestream vond vandaag de jaarlijkse vergadering van werkgeversorganisatie VKW plaats. Tijdens die vergadering wordt naar goede gewoonte de Ambiorixprijs uitgereikt aan een toonaangevend Limburgs bedrijf. Internationaal wandbekledingsbedrijf Arte uit Zonhoven mocht die prijs deze middag in ontvangst nemen. Broers Philippe en Steven Desart staan aan het hoofd van het familiebedrijf en zijn vereerd met de erkenning. "Het is fantastisch dat we voor het werk dat we de voorbije jaren hebben geleverd nu ook beloond worden", zegt Philippe Desart. 

We hebben altijd gewoon ons eigen ding gedaan en dat gaan we ook blijven doen.

Philippe Desart, Arte Zonhoven

Arte werd in 1981 in Zonhoven opgericht en groeide uit tot een wereldwijd bedrijf met zetels in onder andere de Verenigde Staten en Singapore. Overal was de coronacrisis merkbaar, en dus ook bij Arte. Dat vertelt Philippe Desart: "Vooral in maart en april heeft de crisis een invloed gehad op onze verkoop, maar vanaf mei zagen we dat we terug goed aan het werk konden gaan." De Ambiorixprijs was een verrassing voor het Zonhovense bedrijf: "We doen altijd al gewoon ons ding op een zo goed mogelijke manier, maar blijkbaar werd dat nu toch opgemerkt door VKW Limburg en dat is super," sluit Desart af.

Meest gelezen