Radio 2

Politie vindt bestuurder na ongeval met vluchtmisdrijf met wielrenner Edward Planckaert

De politie heeft dankzij camerabeelden de bestuurder gevonden die zaterdag een ongeval met vluchtmisdrijf pleegde in Hollebeke bij Ieper. De bestuurder had wielrenner Edward Planckaert uit Zwevegem aangereden die er aan het trainen was.

Profrenner Edward Planckaert (25) uit Moen bij Zwevegem werd zaterdagnamiddag aangereden door een zwarte BMW tijdens een trainingsrit in Hollebeke bij Ieper. Planckaert belandde in een gracht en de bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. De renner raakte door zijn verwondingen niet uit de gracht. Na een tijdje kreeg hij hulp van een bestuurder die gestopt was toen ze Planckaert zag liggen.

In het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper werd Planckaert geopereerd aan zijn linkeronderbeen. Hij moest het weekend in het ziekenhuis doorbrengen en mag normaal gezien maandag naar huis.

Niet te snel

De politie kon de bestuurder van de BMW opsporen door een buurtonderzoek en dankzij beelden van camera's in de buurt. Hij is meteen zijn rijbewijs kwijt voor 15 dagen. Hij reed niet te snel, bevestigt het parket van Ieper. Dat heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden van het ongeval verder te onderzoeken.

Het seizoen van Edward Planckaert is voorbij. Hij zou dinsdag starten in de BinckBank Tour. Planckaert rijdt momenteel bij Sport Vlaanderen-Baloise, maar tekende een contract van 3 jaar bij Alpecin-Fenix. Daar wordt hij ploeggenoot van Mathieu van der Poel en zal hij helper worden van sprinters Jasper Philipsen en Tim Merlier.

Meest gelezen