Google Streetview

Burgemeester sluit café in Lanaken: "Wellicht is er iets te hard gefeest"

In Lanaken moet een café aan de Koning Albertlaan 10 dagen dicht omdat er 5 coronabesmettingen zijn vastgesteld. Burgemeester Marino Keulen (Open Vld) wil zo een duidelijk signaal geven. Hij vermoedt dat de klanten het niet zo nauw namen met de coronarichtlijnen. 

Het café Tot Seffens in het gehucht Pietersheim moet tot 7 oktober dichtblijven. Uit de contacttracing bleek dat de 5 besmettingen daar ontstaan zijn. Het gaat om klanten die er geregeld over de vloer komen. Twee van hen komen uit Lanaken zelf, de andere drie komen uit Tongeren, Zutendaal en Maastricht.  Met de sluiting wil de burgemeester een voorbeeld stellen. "Er is daar wellicht in het weekend van 20 september iets te hard gefeest en zo zijn de besmettingen gebeurd."

Nederlanders blijven welkom

Burgemeester Keulen maakt zich intussen geen zorgen over de strengere coronamaatregelen in Nederland. Daar zullen de cafés wellicht maar tot 22:00 uur 's avonds meer mogen openblijven. Een toeloop vanuit bijvoorbeeld Maastricht verwacht de burgemeester niet direct in de late uurtjes. De Nederlanders blijven trouwens welkom, zegt Keulen. "Zolang ze zich houden aan onze richtlijnen zijn ze van harte welkom. Gaan ze in de fout dan zullen we optreden en beboeten. Als dat niet volstaat kunnen we nog altijd verstrengen". 

 

Meest gelezen