Billie's Holiday

Coronacrisis in reissector: reisbureau in Gent organiseert pop-up om uit kosten te komen

Reisbureau 'De Dansende Kameel' in Gent richt in het kantoor een  pop-up winkel op, om een financiële buffer te hebben voor de toekomst. De reissector zit al enkele maanden in het slop door de coronapandemie. Sinds maart ligt alles helemaal stil. "We hebben nog reserve" zegt de uitbaatster, "maar we moeten pro-actief denken". Het bureau verhuurt de ruimte aan 7 Belgische ontwerpers.

"We waren eigenlijk heel goed bezig, hadden een nieuwe medewerkster aangenomen en we dachten dat het een topjaar ging worden. Maar toen kwam corona en was het gedaan", vertelt Sylvie D'Hoore van De Dansende Kameel in Gent. Het reisbureau met de klinkende naam specialiseert zich in reizen voor gezinnen met grote en kleine kinderen. "Het is altijd naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika", legt Sylvie D'Hoore uit aan Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Voorlopig kunnen die verre reizen nog altijd  niet doorgaan en we weten ook niet wanneer het wel weer kan." 

We verdienen niks aan wat de ontwerpers verkopen. Maar ze betalen wel wat huurgeld aan ons
Sylvie D'Hoore van reisbureau De Dansende Kameel

Pop-up

Geen inkomsten betekent creatief op zoek gaan naar manieren om de rekeningen te kunnen betalen. "Wij hebben een pop-up winkel waar 7 Belgische ontwerpers hun creaties kunnen tentoonstellen en verkopen. Het gaat om kledij, juwelen en interieurobjecten", legt Sylvie uit. "We verdienen niks aan wat zij hier verkopen. De ontwerpers betalen een beetje huurgeld aan ons en zo kunnen wij onze huur betalen. We zullen het zo doen zolang het nodig is."

(lees verder onder de foto)

Billie's Holiday

Kruisbestuiving

De pop-up winkel staat vooraan als je binnenkomt, het reisbureau zelf blijft ook actief en heeft een ruimte met bureaus achteraan waar zij klanten ontvangen. "We zien het als een twee-in-één. We doen het niet alleen voor het huurgeld, maar ook om de positieve sfeer te behouden. We willen ons hoofd niet laten hangen." En de klanten van de ontwerpers zien dan ook dat er een reisbureau is. "Zo leren wij ook nieuwe mensen kennen, en zij leren ons kennen, een beetje een kruisbestuiving."

Corona is nog lang niet weg. We kunnen dan maar beter een beetje creatief omgaan met de situatie
Sylvie D'Hoore van reisbureau De Dansende Kameel

"Corona is nog lang niet weg", zegt Sylvie, "we kunnen maar beter een beetje creatief zijn dan. Van zodra verre reizen weer kunnen en mogen gaan we met het reisbureau weer voluit. Ondertussen hebben we nog veel werk met omboekingen te regelen." De pop-up winkel heeft de toepasselijke naam "Billie's Holiday" gekregen.

Billie's Holiday
kasto80

Meest gelezen