Radio 2

Crisisoverleg over stijgend aantal coronabesmettingen in Bree: "Neem contactopsporing ernstig"

In Bree is er vandaag crisisoverleg over het stijgend aantal coronabesmettingen. De stad is door het Agentschap Zorg en Gezondheid in zogenaamd vooralarm geplaatst omdat het aantal besmettingen op korte tijd stijgt. Bree telt nu 17 positieve gevallen.

Op korte tijd zijn er heel wat nieuwe coronabesmettingen in Bree. Daarom zal vandaag onder meer bekeken worden of er een tweede testcentrum moet bijkomen. De kans dat de kermis van volgend weekend nog kan doorgaan, is trouwens zo goed als onbestaande. 

Burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V) roept haar inwoners intussen op om zeker mee te werken aan de contactopsporing. "In onze middelbare scholen is er een uitbraak", vertelt ze. "Zo'n 120 leerlingen moeten in quarantaine. Daar zitten hoog risicoprofielen tussen. Het is dus heel belangrijk dat mensen het ernstig nemen als ze gecontacteerd worden door diensten die zich bezighouden met contacttracing. Ze moeten voor zichzelf uitmaken waar ze geweest zijn en daar ook open en eerlijk op antwoorden."

Meest gelezen