Radio 2

Fietsers laten 1 minuut lang hun fietsbel rinkelen voor betere fietspaden en meer veiligheid

Op verschillende plaatsen in Oost-Vlaanderen zijn gisteren fietsers samengekomen om 1 minuut lang symbolisch hun fietsbel te laten rinkelen. De fietsersbond vraagt zo aandacht voor de veiligheid van fietsers en betere fietspaden. De aanleiding is een meisje van 12 dat overleed na een aanrijding met een vrachtwagen. 

Een twintigtal fietsers zakten zondagmiddag af naar het Gemeenteplein in Melle om meer aandacht te vragen voor fietsveiligheid. Ook in Gent, Oudenaarde en Zottegem werden er acties gehouden. “Als fietsersbond vinden we dat we te lang moeten wachten op aanpassingen die het verkeer veiliger maken”, zegt Joris De Wilde van de fietsersbond in Melle.

Te lang wachten

“Melle kent zijn knelpunten”, gaat De Wilde verder. “Op het Gemeenteplein wachten we bijvoorbeeld al lang op een betere infrastructuur zodat we hier veilig kunnen fietsen. Vorig jaar heeft Melle een nieuw mobiliteitsplan opgesteld en daar staan wel interessante dingen in, maar we hebben geen idee wanneer de plannen worden uitgevoerd. Het duurt allemaal heel lang.”

In Melle kwamen er tientallen fietsers bij elkaar, maar volgens de aanwezigen hadden dat er meer kunnen zijn: “Er is niemand van het gemeentebestuur aanwezig”, betreurt De Wilde. “Ik hoop dat de boodschap toch duidelijk is en dat de politiek in Melle weet dat verkeersveiligheid hier leeft.”

Maar niet alleen in Melle kwamen er mensen samen. De nationale fietsersbond riep op om in heel Vlaanderen de fietsbel te rinkelen. 

kasto80

Meest gelezen