Fietsteam van politie in Sint-Niklaas breidt uit

Het fietsteam van de politie in Sint-Niklaas is een jaar aan de slag. Uit een eerste evaluatie blijkt dat het team een succes is. De agenten krijgen een  extra opleiding. En het team wordt uitgebreid met 2 agenten.

Het fietsteam van de politie in Sint-Niklaas bestaat uit 14 inspecteurs. Ze patrouilleren in de stad. Intussen al een jaar.  En ze blijken een meerwaarde te hebben voor de stad. "De agenten op de fiets zorgen voor een extra veiligheidsgevoel. En ze zijn ook makkelijker aan te spreken," legt Veerle De Vries van de politie uit, "Bovendien is het aantal tussenkomsten van het fietsteam één derde van alle tussenkomsten. Dus er is zeker een toekomst weggegelegd om de fietsbrigade uit te breiden." Op korte termijn komen er dan ook 2 mensen bij in het fietsteam. 

Extra opleiding

Zal de fietsende politie de politiecombi in de toekomst vervangen? "Zo ver zal het zeker niet komen," zegt De Vries, "Ze geraken soms op plaatsen waar dat voor een combi niet lukt. En ze zijn ook sneller ter plaatse. Maar ze zijn vooral een goeie aanvulling van mekaar." Omdat het team succesvol blijkt, krijgen de leden ook een extra opleiding in de politieschool. "Ze hebben daar bijvoorbeeld behendigheidsparcours moeten doen over evenwichtsbalken of van trappen rijden. En ze hebben er ook geleerd hun fiets te gebruiken als middel om arrestanten tegen te houden of als beschermingsmiddel," besluit Veerle De Vries.

kasto80

Meest gelezen