Geen kermis in Bree door stijgende coronacijfers, sportclubs schorten trainingen spontaan op

Bree heeft beslist om de kermis van komend weekend te annuleren, om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De stad hoopt dat de resultaten van nieuwe tests die tijdens het weekend werden afgenomen, snel beschikbaar zijn.  

Het aantal besmettingen in Bree was in het weekend opgelopen tot 17, na een uitbraak in enkele middelbare scholen. Of daar nog nieuwe gevallen bijgekomen zijn, is nog niet duidelijk. De resultaten van nieuwe tests zijn momenteel nog niet beschikbaar. Maar de stad besliste in overleg met Volksgezondheid en de foorkramers om de kermis in het centrum van Bree het komende weekend te annuleren. ‘We gaan bekijken of het eventueel mogelijk is om een winterkermis te organiseren, als de cijfers gunstig evolueren”, zegt burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V). “We hebben ook onze eigen organisatie wat aangepast, zo zal de gemeenteraad voortaan online gebeuren."

Geen paniek

Als de cijfers verder stijgen, komt er mogelijk een tweede testcentrum in de sporthal. “Maar zover zijn we nog niet”, benadrukt de burgemeester. “Paniek is nergens voor nodig. Maar laten we ons wel goed aan de maatregelen houden. Ik merk ook dat een aantal sportclubs nu al zeggen dat ze hun trainingen en wedstrijden enkele weken zullen opschorten. Dus ik merk dat iedereen wel zijn verantwoordelijkheid neemt.”

Meest gelezen