Geen sluitingsuur voor horeca Dilbeek: "Het zou de horeca in onze gemeente te hard treffen"

Dilbeek voert voorlopig geen vervroegd sluitingsuur in voor de horeca. Dilbeek ligt vlakbij Brussel waar cafés vanaf vandaag dicht moeten om 23 uur om coronabesmettingen tegen te gaan.  De kans bestaat dat Brusselse cafébezoekers afzakken naar Dilbeek, maar de gemeente houdt dat in de gaten. 

Nu de cafés in Brussel dicht moeten om 23 uur vrezen de omliggende gemeenten dat Brusselse cafébezoekers naar hen zullen afzakken. Daarom voert Vilvoorde een sluitingsuur in. Maar Dilbeek doet dat voorlopig niet. De gouverneur laat de gemeenten rond Brussel ook zelf bepalen of ze een sluitingsuur willen invoeren, maar hij raadt wel aan om per gemeente een risicoanalyse uit te voeren. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Horecabezoekers uit Brussel

"We hebben met het schepencollege beslist dat we goed in de gaten gaan houden of er horecabezoekers uit Brussel naar Dilbeek komen", zegt burgemeester van Dilbeek Willy Segers (N-VA). "Maar een sluitingsuur opleggen, vinden we te snel. Dat zou de horeca in de gemeente te hard treffen. Want die maatregel zou dan ook meteen gelden voor horecazaken aan de andere kant van Dilbeek, ver van de grens met Brussel."

Samenscholingsverbod

"We gaan de komende dagen de toestand opvolgen", zegt de burgemeester. "We gaan daar ook de horecabaters bij betrekken zodat zij ons kunnen helpen. Het is uiteindelijk ook in hun belang dat er geen sluitingsuur komt, dus we vragen van hen de nodige medewerking. En daarnaast heeft de politie ook nog het samenscholingsverbod achter de hand. Vanaf 22 uur is er in onze gemeente een samenscholingsverbod voor meer dan vijf personen. Als het nodig is gaan we alles herbekijken, maar voorlopig houden we ons aan het sluitingsuur van 1 uur 's nachts."

Meest gelezen