Marc Gorremans

BV's zamelen geld in bij Kapelse golfclub voor het Rode Kruis

Op de golfterreinen van Royal Antwerp Golf Club in Kapellen was er maandagochtend een grote inzamelactie aan de gang voor het goede doel. 43 spelers - waaronder een resem BV's - lieten zich sponsoren voor een golfwedstrijd. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis.

De bekendheden - waaronder ex-tennisser Xavier Malisse, voetbalanalist Wesley Sonck en zanger Charles Van Domburg - speelden een partijtje golf onder de vlag van "Holes for Heroes". Dat is een golfwedstrijd die al een tijdje loopt en waarmee geld wordt ingezameld voor Rode Kruis Vlaanderen. Met dat geld voeren ze onderzoek naar het coronavirus.

De BV's lieten zich sponsoren door bedrijven. Zij probeerden maandagochtend op de golfcourt van de Antwerp Golfclub in Kapellen zo veel mogelijk holes te putten. Elke gescoorde "put" was immers goed voor een bedrag dat de sponsors bij elkaar brachten.

"Wie had vorig jaar ooit kunnen denken dat we dit allemaal zouden meemaken?", aldus Sonck. "Dat we met zo'n gevaar voor de samenleving geconfronteerd zouden worden, viel niet te voorspellen." Ex-golfer Didier De Vooght treedt hem bij: "Het is onze plicht als sporters en ex-sporters om iets te doen. Als we kunnen helpen dan moeten we dat gewoon doen."

Als we als ex-sporters kunnen helpen, dan moeten we dat gewoon doen

Ex-golfer Didier De Vooght

Het ingezamelde geld gaat naar het wetenschappelijk onderzoek dat het Rode Kruis voert in het kader van COVID-19. Het Rode Kruis zamelt bloedplasma in van mannelijke patiënten die genezen zijn van het virus en regelmatig worden bloedstalen geleverd aan Sciensano, die ze gebruiken voor onderzoek naar de groepsimmuniteit. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door de KULeuven.

In totaal deden 18 golfclubs verspreid over heel België mee aan het event. Daaraan deden in totaal 313 spelers mee.

Vandaag werd een eerste cheque van 212.000 euro overhandigd aan het Rode Kruis door een aantal BV-golfers die de actie steunden. Het bedrag dat de 43 spelers vandaag nog bijeen speelden, moet nog bovenop de cheque komen.

Meest gelezen