Public domain

Landschap vzw en Welkom Wolf organiseren opnieuw infowandelingen over wolven

De wolf is al een aantal jaren terug in ons land, en het laatste half jaar zijn er ook verschillende wolven in de Kempen gespot. Landschap vzw en Welkom Wolf gaan infowandelingen organiseren om de mensen bewust te maken over hoe je het beste omgaat met dit dier. De wandelingen zullen plaatsvinden in Duffel, Herentals en Mol-Postel.

Tijdens de lockdown zijn er verschillende zwervende wolven vanuit Nederland naar de Antwerpse Kempen getrokken. “Toen hebben wij niet de kans gehad om infowandelingen te organiseren” zegt Jan Loos van Welkom Wolf. “Nu is het hoog tijd om antwoorden te geven op de vele vragen die mensen hebben over de wolf, want er bestaan nog altijd te veel misverstanden over.”

De infowandelingen zijn zeker nuttig, want ook in de toekomst zullen we de wolf nog tegenkomen in ons land
Jan Loos

De vraag die het meest gesteld wordt als het over wolven gaat is: “Zijn wolven gevaarlijk voor de mens?” Het antwoord daarop is nee. “Wolven zijn niet gevaarlijk voor mensen, maar wel voor huisdieren en klein vee. Wij willen de mensen informeren over hoe ze het best aanvallen van wolven op klein vee kunnen voorkomen,” zegt Loos. “De infowandelingen zijn zeker nuttig, want ook in de toekomst zullen we de wolf nog tegenkomen in ons land.”

Infowandelingen

De infowandelingen worden georganiseerd in groepen van 20 tot 25 personen in de buitenlucht. “Ten tijde van corona is dit een veilige manier. zegt Loos. “We denken dat het fijner is om die info te geven in de natuur en in het gebied waar de wolf rondloopt.” 

Als je wil deelnemen aan de wandeling is het noodzakelijk om je op voorhand aan te melden. Zo kan de organisatie voldoende gidsen voorzien. Alle info over de wandelingen vind je op de website van Landschap vzw. 

Wolven spotten

Als je denkt dat je tijdens je wandeling of fietstocht een wolf spot, aarzel dan zeker niet om dit door te geven aan de mensen van Landschap vzw en Welkom Wolf. Dat kan ook op de website van Landschap vzw. Zo help je hen om de wolven op het spoor te komen.

Meest gelezen