Extra spitsstrook op E313 tussen Beringen en Lummen moet files voorkomen

Op de E313 tussen Beringen en Lummen is een extra spitsstrook geopend. De derde rijstrook moet ervoor zorgen dat het verkeer vlotter kan rijden en er dus minder files zijn. "In de toekomst komt er nog een extra spitsstrook bij, tussen Beringen en Ham", zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Op de E313 zijn er vaak verkeersopstoppingen, maar daar zou verandering in moeten komen nu er een derde rijstrook is bijgekomen. "Met de extra spitsstrook tussen Beringen en Lummen kunnen we het verkeer veel beter regelen", vertelt minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). "Als er ongevallen zijn, kan het rood kruis aangeduid worden, maar anders hebben we hier drie rijstroken overdag. Het is sowieso een druk punt en vanaf 6 uur 's ochtends begint het hier nog drukker te worden. Daarom komt er dus een spitsstrook bij tussen 6 uur 's ochtends en 8 uur 's avonds."

In de toekomst komt er nog een extra spitsstrook, tussen Beringen en Ham. "Daar is nu al een studie voor opgestart," gaat Peeters verder, "en half oktober is er een korte consultatie. Daarna gaan we zo snel mogelijk de omgevingsvergunning aanvragen, zodat ook die spitsstrook er snel komt."

Als je de derde rijstrook mag gebruiken, brandt de groene pijl. Als dat niet mag, brandt er een rood kruis. 

Meest gelezen