Radio 2

Onbekende brengt gestolen Mariabeeldje terug naar kapel in Rumbeke

De emotionele oproep van Bjorn Vermander is niet in dovemansoren gevallen. De dief die het Mariabeeldje van Bjorns vader had gestolen, heeft het teruggezet in de kapel in Rumbeke. "Er lag ook 20 euro bij om het gebroken glas te herstellen", vertelde Vermander in "Start je dag".

Bjorn Vermander deed vorige week een bijzondere oproep op Radio 2 West-Vlaanderen.  Aan zijn ouderlijk huis in Rumbeke bij Roeselare staat een kapelletje met een Mariabeeld dat zijn vader meebracht uit Lourdes. Zijn pa kwam eerder dit jaar om het leven bij een fietsongeluk. Vorige week bleek het glas stukgeslagen te zijn en ontdekte de moeder van Bjorn dat het beeldje gestolen was. Vermander plaatste ook op zijn Facebookpagina de oproep om het beeld terug te brengen.

Geldbriefje

Dit weekend zette een onbekende 's nachts het beeldje terug in de kapel. Bjorn Vermander: "Het beeldje is in goede staat. Bij mijn oproep had ik als kwinkslag gezegd dat de dief misschien wat geld kon geven om het stukgeslagen venstertje van de kapel te herstellen. En er was inderdaad een biljet van 20 euro rond het beeldje gekleefd."

Vermander laat het kapelletje zo snel als mogelijk herstellen. "Mijn broer zorgt voor een nieuw glas. Ik ben vooral blij dat de dief schuldbesef heeft getoond. Ik had dat niet verwacht maar het is goed dat de herinnering aan mijn vader weer intact zal zijn. En het is toch ook een stuk erfgoed."

Meest gelezen