©2020 Tang Ming Tung

Oost-Vlaamse burgemeesters vrezen in het najaar onvoldoende te kunnen testen op corona

Heel wat gemeenten in Oost-Vlaanderen vrezen dat ze de komende maanden niet voldoende zullen kunnen testen op corona. Dat bleek op het overleg tussen de Oost-Vlaamse burgemeesters en gouverneur Carina Van Cauter. Zij gaat daarom deze week nog samenzitten met het Agentschap Zorg en Gezondheid om het probleem op te lossen. 

Vandaag hebben de Oost-Vlaamse burgemeesters samengezeten met provinciegouverneur Carina Van Cauter over de coronamaatregelen, over de toepassing van bepaalde richtlijnen, over eventuele problemen of bepaalde gevolgen. En uit dat overleg bleek dat heel wat burgemeesters zich zorgen maken over de testcapaciteit in hun gemeente in het najaar.  "Het is een periode waar griep en verkoudheden zullen voorkomen. Die hebben dezelfde symptomen als corona", zegt gouverneur Carina Van Cauter. "Daarom is het belangrijk dat er in het najaar voldoende getest kan worden om mensen niet nodeloos te isoleren en in quarantaine te plaatsen."

Extra testcentra

De gouverneur heeft onmiddellijk het Agentschap Zorg en Gezondheid gecontacteerd om het probleem aan te kaarten. Donderdag zitten ze samen om de mogelijkheden te bespreken. "Wat ik ga vragen, zijn extra middelen", zegt Van Cauter. "Die moeten ervoor zorgen dat de burgemeesters extra testcentra kunnen opstarten als dat nodig is in hun gemeente."

kasto80

Meest gelezen