FOTO: De actie veroorzaakte grote drukte in het station Brussel-Centraal

Openbaar vervoer in Brussel verstoord door vakbondsacties

In Brussel is het openbaar vervoer momenteel verstoord door acties van de drie grote vakbonden. De bonden komen op voor een sterkere sociale zekerheid. Er rijden minder metro's, trams en bussen. Reizigers moeten rekening houden met langere wachttijden. In de Brusselse treinstations is het extra druk door de acties.

Volgens An Van hamme, de woordvoerster van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB, rijden drie van de vier metrollijnen. Er zijn bussen ingelegd tussen de metrostations waar geen metro langs rijdt. Ongeveer de helft van de tramlijnen rijdt en drie van de vijf buslijnen. Reizigers moeten rekening houden met verhoogde wachttijden. Voor de rest van de dag is het afwachten hoeveel werkwilligen komen opdagen. 

Meer informatie vind je op de website van de MIVB.

Meest gelezen