© AWV

Oplossing voor slecht werkende geluidsschermen aan E313 in Borgerhout

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft een oplossing gevonden voor de slecht werkende geluidsschermen aan de E313 in Borgerhout. De schermen werden enkele maanden geleden geplaatst maar er kwam nog te veel lawaai door, en daar kwamen klachten over van buurtbewoners. AWV heeft een oplossing getest en de nieuwe geluidsmetingen vielen deze keer wel binnen de opgelegde normen.

Aan het begin van de zomer plaatste het Agentschap Wegen en Verkeer nieuwe geluidsschermen langs het begin E313 in Borgerhout, aan de Tuinwijk. De bewoners van de wijk merkten al snel op dat er meer lawaai te horen was dan voordien, toen de oude geluidsschermen er nog stonden, en ze vroegen om geluidsmetingen uit te voeren. Daaruit bleek dat de geluidsnormen inderdaad overschreden werden en dat de panelen niet helemaal juist geplaatst waren.

"We hebben de panelen nu beter vastgezet en de voegen gedicht", vertelt Jef Schoenmaekers van AWV. "In het weekend van 12 september hebben we nieuwe geluidsmetingen uitgevoerd en de resultaten zijn nu bekend. Die zijn positief, de geluidsnormen worden nu wel gehaald."

Nog even geduld

De aanpassingen zullen nu toegepast worden over het volledige scherm. Die werken starten 5 oktober en zullen zo'n 2 weken duren. "Daarna zouden de geluidsschermen helemaal moeten werken als voorzien", zegt Schoenmaekers.

Later volgen ook nog geluidsmetingen aan de gevels van de huizen in de Tuinwijk zelf. Dat kan nog even duren omdat ze moeten gebeuren onder de juiste weersomstandigheden. "Dat moeten de slechtst mogelijke weersomstandigheden zijn, die het slechtste resultaat geven", zegt Schoenmaekers. Het gaat dan bijvoorbeeld om noorderwind en regen. 

Meest gelezen