Rechtszaak van Rudi De Kerpel (N-VA) tegen viroloog Marc Van Ranst gestart in Mechelen: “Dit is tijdverlies”

In Mechelen is de rechtszaak van Rudi De Kerpel, ondernemer en N-VA-regeringscommissaris, tegen viroloog Marc Van Ranst gestart. De Kerpel eist 5.000 euro omdat Van Ranst in een tweet mensen opriep om niet naar Antwerpen te komen deze zomer door de hoge besmettingsgraad. Daardoor zou De Kerpel serieuze schade hebben opgelopen.

Van Ranst zijn "blijf weg uit Antwerpen"-tweet (zie onder) heeft voor heel wat ophef gezorgd, zo ook bij Rudi De Kerpel. Hij zegt dat hij daardoor als Antwerpse ondernemer serieuze schade heeft opgelopen. Samen met 5 andere ondernemers uitten hij zijn ergernis daarover, maar enkel De Kerpel ging uiteindelijk over tot een burgerlijke procedure tegen Van Ranst.

“De communicatie van Van Ranst is echt niet goed en brengt ondernemers schade toe”, zegt Walter Damen, advocaat van De Kerpel. “Heel wat sectoren krijgen maatregelen opgelegd maar die wijzigen voortdurend. Mensen weten niet meer wat ze moeten doen en blijven weg."

De communicatie van Van Ranst is echt niet goed en brengt ondernemers schade toe
Walter Damen, advocaat van De Kerpel

Het dossier zal op 3 november worden behandeld, maar Van Ranst vindt dit vooral tijdverlies: "Ik verlies hier tijd mee. Ik heb het volste vertrouwen in een goede afloop en wil koste wat het kost bij de behandeling van het dossier zijn in november”, aldus Van Ranst.

Meest gelezen